Jos tämä ei ole murkkua, niin kertokaa hyvät ihmiset mitä se sitten on! Ollaan käyty Remun kans metsälenkeillä niin kuin ennenkin. Remu on saanu olla vapaana ja välillä olemme käskeneet sen luokse. Ennen ei ole ollut mitään ongelmia tässä. Nyt sitten Remu on alkanut "karkailla". Muutaman minuutin ajan sankaria ei näy ei kuulu ja sitten hetken kuluttua se tupsahtaa metsätielle takaisin ja pinkoo hirveää vauhtia perään. Voitte uskoa, että muutama minuutti tuntuu iäisyydeltä kuunnella metsän huminaa eikä koiraa näy missään.. Emme ole huhuilleet perään, olemme ajatelleet, että Remun tehtävä on pysyä meidän perässä, eikä päinvastoin. Tiedä sitten meneekö metsään, mutta yritetty on.

 

Viimeksi Remu teki mulle sitten oikein temput. Alku matka meni ihan hyvin ja Remu tuli kutsusta luokse tosi hyvin. Nakkia kului, koska olemme päättäneet palkata joka kerta nykyään kun se tulee luokse. Vahvistamme taas sitäkin käskyä. Loppumatkasta Remu alkoi "haahuilla" tien viereistä metsää ja mun olis pitäny jo täs vaihees tajuta ottaa se kiinni. Noh, en sitten ottanu ja sinnehän se sitten taas katos. Muutaman minuutin kuluttua se paahtaa mua kohti kuin heikkopäinen tietä pitkin. Ja survaisee ohi hirvittävällä vinttikoiran vauhdilla ohi. Kutsun sitä luo, se ei tule. Nauraa vain mun huhuilulle ja haistelee maata taas siihen malliin, että kohta mä tästä taas sinkoan.. Ja tätä se teki aina autolle asti. Eikä antanu kiinni, vaikka houkuttelin kuinka; tutkin penkkoja, heittelin hanskoja, juoksin, kiljuin, hohhotin ja konhotin.. Lähellä kävi, mutta kiinni ei millään ja sitä vain nauratti. Oikein näki sen naamasta, että se nauroi mulle... "Ota köntys kiinni, jos saat!"Auton nähtyään Remu singahti taas metsään. Siinä vaiheessa tuumasin, että taidan hypätä autoon ja ajaa kotiin päin palan matkaa (tie on erittäin hiljainen metsätie ja kaukana muusta liikenteestä). Aluksi Remua ei kuulunut kunnes näin sen juoksevan auton perään. Pysäytin auton ja Remu alkoi haukkua toista eturengasta ihan hirvittävästi. Se rähisi ja pörisi sille niin, ettei taas piitannu musta mitään. Yritin siinä ottaa Remua kiinni, mutta se vain kiersi autoa ja pakeni mua. Toki pysyi koko ajan auton lähellä. Sitten mulla kilahti!! Heitin hanskat maahan ja polkaisin jalkaa ja karjahdin niin, että kilometrin säteellä jokainen metsän pupukin veti korvat luimuun. Ja mitä teki Remu... Häntä vilahti koipien väliin, korvat luimuun ja katsoi mua kuin itse pääpirua. Ryhdistyin välittömästi ja kutsuin sitä ystävällisellä äänellä luo. JA SE TULI!! Mielisteli ja nöyristeli niin, ettei siitä meinannut tulla loppua. Ja taas nakkia naama täyteen! Koira autoon ja lenkki oli tehty.

 

Hymyilyttää näin jälkeen päin tuo oma hermoromahdus, mutta silloin vain naksahti. Ja ilmeisesti meni perille.. Toki tänään käytiin koirapuistossa ja kaverina siellä oli reilun vuoden ikäinen briard-uros. Ihana honttelo jalkoineen ja mahtavine kokoineen! Remu ihan selvästi pelkäsi tuota isoa ilmestystä, mutta luuliko kukaan, että se olisi oikeasti NÄYTTÄNYT, että sitä pelottaa. Ehei... Terrierin sinnikkyydellä se mörisi ja pörisi itseään ainakin 5-kertaa suuremmalle. Ja toinen yritti leikkiinkutsua ja mielistellä, mutta eihän tämä sitä ymmärtänyt. Välillä näytti, että nyt se yhteinen sävel löytyi, mutta kun pojat juoksi peräkanaa Remu edellä ja briard perässä, Remua alkoi jännittää ja se äkisti kääntyi kesken vauhdin ympäri ja näytti hampaita ja kävi kiinni. Briard hermostui ja alkoi  myös tosissaan äristä. Me omistajat hätiin ja erotettiin koirat. Laitoin Remun saman tien remmiin ja lähdimme pois sieltä. Yritin ainakin osoittaa Remulle, että rähisemällä me lähdetään sieltä välittömästi. Vähän se oli ihmeissään kotona, kun tultiin sisälle ja päivän "lenkki" jäi lyhyeen.Eli meillä uhitellaan oikein toden teolla. Toivottavasti tuo on pian ohi!!

 

Tilasin Remulle silmien kuvauksen ja polvien tutkimisen. Lääkäriä mennään katsomaan 15.5. heti aamusta. Tutkimusessahan Remun pupillit laajennetaan ja katsotaan silmän pohjat, että ne on terveet. Samoin polvet tarkastetaan. Olemme sitoutuneet viemään Remun ennen 1,5 vuoden ikää näihin tutkimuksiin.