Vähän on tämä kirjoittelu jäänyt, enkä edes tiedä miksi! Mutta paljon on tapahtunut viime kirjoituksesta!

 

Kävimme Tampereella näyttäytymässä 15.3. Tuomarina oli puolalainen Malgorzata Supronowicz. Ihana vanhemman puoleinen täti, joka todella taisi rakastaa koiria. Ainakin, mitä on kuvia nähnyt näyttelyistä, niin tädin ilmeet kertoo aika paljon. Tuloksena meillä oli EH, kilpaluokassa emme sijoittuneet. Remu sai seuraavanalaisen kirjallisen arvostelun: " 15 month old, quite tall male, very straight in front. Sweet face, elegant neck, almost level back. Not enough angulated rear. Moves with short steps, lovely coat." Ja pieni suomennos: 15 kk vanha aika korkea uros. Erittäin suora edestä. Suoloiset kasvot, elegantti kaula, melkein suora selkä. Takana riittämättömät kulmaukset. Liikkuu lyhyin askelin, hyvä turkki. Remu käyttäytyi hyvin ja tulimme kotiin tyytyväisinä.

 

Seuraavaksi olimme Vaasassa 26.4. Tuomarina toimi erittäin arvokas herra Tarmo Viirtelä. Jälleen kerran Remu käyttäytyi erittäin hyvin, vaikka tuomari halusi tutkia koiran erittäin tarkoin pöydällä. Ihan yllätyin kuinka kärsivällisesti herramme seisoi käpälöitävänä. Tuomari oli tiukka, viidestä juniori uroksesta, ainoastaan yksi sai ERI:n, kaksi EH:n, yksi H:n ja yksi hylättiin. Meille napsahti "taas" tuo EH, mutta sijoituimme kilpaluokassa toiseksi! Kirjallinen arvostelu kuului seuraavanlaisesti: " Reilun kokoinen. Vahva pää, jossa hyvät yksityiskohdat. Hyvä kaula, viisto lapa, liian suora olkavarsi. Hyvä rungon pituus, vahvuus ylärajalla. Hyvä häntä. Niukat takakulmat ja korkea kinner. Tiivis karva. Hyvä käytös. Tasaiset hieman lyhyet liikkeet." Olin jälleen kerran onneasta soikeana tuon hyvästä käytöksestä! Mulla on varmaan niin negatiivinen asenne tuon käytöstä kohtaan, että se pystyy yllättää mut joka hetki (no, ei ehkä ihan joka hetki).

 

Lisäksi kävimme 15.5 virallisissa silmä- ja polvitarkastuksissa, joissa Remun silmät ja polvet todettiin terveiksi. Meidän kauppasopimuksessahan sitouduimme tutkituttamaan nämä asiat ennen puolentoista vuoden ikää. Ja tätyy sanoa, että jälleen kerran Reiska veti käyttäytymisellään pisteet kotiin. Silmien tutkijoita oli jopa kaksi: varsinainen ja harjoittelija. Ajattelin jo etukäteen, että tästä ei hyvä heilu, mutta nakin voima on ihmeellinen! Silmänisku Saimme siis terveen paperit ja jatkamme taas seikkailuja.